Volvo ställer om helt till eldrift 2030

Här diskuterar vi allt som har med Volvo och Polestar att göra
Användarvisningsbild
Torpis
Inlägg: 251
Blev medlem: 08 jun 2020 15:53
Referral-länk: https://ts.la/johan94004

Volvo ställer om helt till eldrift 2030

Inlägg av Torpis »

Volvo är en av få som nu äntligen verkligen talar ur skägget. Nu är det inte inlindat fruktlöst svammel om elektrifierade bilar eller att inte definierar en mildhybrid som förbränningsmotorbil utan nu är det i klartext 2025 skall hälften av Volvo vara helelektriska, 2030 skall alla vara helelektriska. Man säger även att man inte ser någon framtid för förbränningsmotorn.

Man pratar även om att bara sälja bilarna online, men det är nog ett slag i luften då man i samma andetag nämner showrooms, pop up stores etc. Så Volvohandlaren blir nog kvar ändå.

Detta innebär ju också att Volvo tror på att laddinfrastruktur och elnätsproblem kommer vara i hamn med lätthet till 2025 och helt löst och fungerande 2030. Då skall ju alla Volvos gå på bara el, inkl dom som jobbpendlar Stockholm-Malmö och de som drar husvagnen till Åre på semestern.

Intressant måste jag säga och inte minst så lär Sveriges regering nu på riktigt börja sopa spelplanen när flaggskeppet lagt om sitt roder.

Hela presentationen här. Inte direkt sevärd, men likväl det diskussionen här florerar kring.I samma veva presenterar man C40 Recharge, något slags mellanting mellan XC40 och Polestar 2. Men dom behöver steppa upp det rejält för att möta konkurrenterna. Hyundai (inkl Kia) visar ju var skåpet skall stå nu med Ioniq 5, Tesla kör sitt race och då kan man inte komma med törstiga bilar med medioker prestanda till ett högt pris.

Kan dom leverera denna med tvåhjulsdrift, 77kWh batteriet och prislapp som hamnar på 400k innan subventioner? Om inte så vill det nog till att Volvos ingenjörer jobbar övertid.

Evolution X

Användarvisningsbild
Torpis
Inlägg: 251
Blev medlem: 08 jun 2020 15:53
Referral-länk: https://ts.la/johan94004

Re: Volvo ställer om helt till eldrift 2030

Inlägg av Torpis »

Torpis skrev:
03 mar 2021 11:39
Kan dom leverera denna med tvåhjulsdrift, 77kWh batteriet och prislapp som hamnar på 400k innan subventioner? Om inte så vill det nog till att Volvos ingenjörer jobbar övertid.
Volvo ligger efter som befarat. C40 blir dyr och får ljumma recensioner. Nu skall Volvo ha in pengar från börsen och då drar PR avdelningen igång givetvis, men vad har dom att komma med?

https://alltomelbil.se/volvo-chefen-om- ... ten-elbil/
– Om tio år är vi ett renodlat elbilsföretag med styrkor som inte nya elbilstillverkare har. Som starkt servicenät och starka produktionsenheter, säger Håkan till DN.
Om 10år skall Volvo vinna med styrkor som nya elbilsföretag inte har. Alltå om 10år är de nya inte längre nya.... hur tänker dom där?
Idag har Volvo två elbilar, elbilarna Volvo XC40 och Volvo C40. Nästa modell blir Volvo XC90 som blir helt elektrisk. Någon variant med förbränningsmotor kommer inte att komma. Alla nya modeller från Volvo kommer från och med nu vara helelektriska.

DN citerar egna källor som säger att Volvos nya generation elbilar kommer nästa sommar eller in på hösten. Håkan avslöjar i intervjun att Volvo efter XC90 kommer släppa en liten elbil. Han vill dock inte gå in på några exakta tidplaner kring när.

Det är inte heller en omöjlighet att S90 och V90 kommer som elbil, framgår det i intervjun.
Så en ny XC90 skall komma, men sägs inte när. När XC90 kommer då är den ju då kanske 5år för sen. Långt efter andra el-SUVar så som VW MEB, Hyundai/Kia e-gimp eller alla Kinesiska uppstickare. Ja och Tesla givetvis.

S90/V90 inga planer på eldrivna vilket är tråkigt även en liten bil är inte på lut eftersom ingen tidplan nämns. Hade man haft flera nya modeller på G så hade man ju självklart hapjat upp det lite. Se på Polestar som redan viftar med kommande modeller.

Så...klura noga innan ni köper aktier ;-)
Evolution X

Skriv svar